Taijiquan

Trondheim Taiji Senter

                    

                                                  Taijiquan            

 

Taijiquan (Tai Chi chuan) er en tradisjonel kinesisk treningsform. Gjennom myke bevegleser, med koordinasjon og struktur styrkes både den fysiske og mentale helsen. Professor Cheng Man Ching sa at Taijiquan utføres for helse, avslappning og selvforsvar, i den rekkefølgen. Han er vår Grand master, og utviklet den formen som vi praktiserer ved Trondheim Taiji Senter. Instruktørene ved trondheim Taiji Senter har begge gått i  lære  hos Pamela Hiley ved Norsk Taiji Senter i Oslo (www.taiji.no).

 

Taijiquan er en kampkunst hvor hovedprinsippet er at mykhet er sterkere enn hardhet, der en flyter som en elv og er samtidig stødig som et fjell. Det kreves mange års trening for å beherske denne formen for selvforsvar, mens helse og avslappnings effekten kan en føle på kroppen allerede etter første time.

 

Det tar 40 uker å lære hele formen, delt opp i 4 terminer av 10 uker.  Etter det har vi en viderekommende gruppe der vi går enda dypere inn i praksisen. Treningen passer alle aldre og kan ha positiv effekt på ulike utfordringer. Ta gjerne kontakt om du lurer på om dette er noe for deg.