Taijiquan/Qigong

Taijiquan og Qigong

                    

 Taijiquan            

 

Taijiquan (Tai Chi chuan) er en tradisjonel kinesisk treningsform. Gjennom myke bevegleser, med koordinasjon og struktur styrkes både den fysiske og mentale helsen. Professor Cheng Man Ching sa at Taijiquan utføres for helse, avslappning og selvforsvar, i den rekkefølgen. Han er vår Grand mester, og utviklet den formen som vi praktiserer ved Trondheim Taiji Senter. Instruktørene ved trondheim Taiji Senter har begge gått i  lære  hos Pamela Hiley ved Norsk Taiji Senter i Oslo (www.taiji.no).

 

Taijiquan er en kampkunst hvor hovedprinsippet er at mykhet er sterkere enn hardhet, der en flyter som en elv og er samtidig stødig som et fjell. Det kreves mange års trening for å beherske denne formen for selvforsvar, mens helse og avslappnings effekten kan en føle på kroppen allerede etter første time.

 

Det tar 40 uker å lære hele formen, delt opp i 4 terminer av 10 uker.  Etter det har vi en viderekommende gruppe der vi går enda dypere inn i praksisen. Treningen passer alle aldre og kan ha positiv effekt på ulike helse utfordringer. Ta gjerne kontakt om du lurer på om dette er noe for deg.


Qigong


Qigong betyr energi arbeid, og er en eldgammel kinesisk treningsform, hvor en kultiverer flyten av livsenergi/Qi i kroppen. Det finnes mange forskjellige former for Qigong, og det de alle har til felles, er at gjennom bevegelse, pust og et rolig sinn bringes det ro og velvære til kroppen, fysisk som mentalt. 


Ved Trondheim Taiji Senter underviser vi i Ba duan jin, 8 brokader Qigong. Der 8 øvelser er sydd sammen til en serie med bevegelser. Hver bevegelse representerer en spesifikk del av kroppen og gjennom treningen vil man kunne styrke kroppen i sin helhet. Dette er en av Kinas eldste former for Qigong.