Om oss

Trondheim Taiji Senter

Om oss på Trondheim Taiji Senter


Trondheim Taiji Senter er et veletablert Taiji Senter som drives av Frode Strand Karlsen og Tina Maria Lambert, begge sertifiserte instruktører. Senteret ligger i Kjøpmannsgata 12 i hjertet av Trondheim. Målet med senteret er å skape et sted der en kan dele kunnskap og utforske Taijiquan og qigongens verden sammen med andre. Et pusterom, et sted der en kan komme å senke skuldrene legge vekk all stress og bare være tilstedet her og nå. Et sted for gode dialoger over en kopp te.Taijiquan og Qigong bidrar til å bedre den fysiske og mentale helse, og gjennom treningen kan en få en større forståelse av livet. Naturlig bringes det inn i den daglige praksis og en kan lettere håndtere hverdagen og dens utfordringer. Taiji sies og være å beherske forandringer(mastering change).

Trondheim Taiji Senter er nært knyttet til Norsk Taiji Senter i Oslo (www.taiji.no). Der de begge har gått i lære hos Pamela Hiley. En av Europas mest erfarene Taiji lærere.

 

 

                                                                  Frode Strand Karlsen


Frode Strand Karlsen er hovedinstruktør i Trondheim Taiji Senter,  har trent kampkunst  og avspenningsteknikker siden år 2000. Han startet karrieren med Wing Tsun i Trondheim, og etter noen år økte interessen for å se dypere og bredere inn i de østlige filosofier, bevegelse og meditasjonsteknikker. Flere trenere og grener er siden besøkt, både i innland og utland. Hos Pamela Hiley ved Norsk Taiji senter i oslo ble han i over flere år både som Taiji student og etterhvert som assistent. Han gikk Taiji lærerutdannelsen hos Pamela Hiley, og fikk diplomet i 2009. Siden da har han undervist på flere arenaer.

Frode har ved siden av Taiji, Jobbet som soneterapeut og Energi massør i Oslo i flere år ved Markveien Naturmedisinske senter.

 

 

                                                                  Tina Maria Lambert


Tina Maria Lambert  er opprinnelig fra Nøtterøy i Vestfold. Hennes interesse for Kina og østlig filosofi startet i 2003 da hun studerte Naturopati ved Norsk akademi for naturmedisin i Oslo.  I 2009 deltok hun på sitt første helge kurs i Taijiquan. Etter det startet hun å trene ved Norsk Taiji Senter, og lærte formen Cheng Man Ching 37 stillinger Yang stil av Pamela Hiley. I 2012 reiste hun til Wudang fjellene, Kina og trente Taiji og Kungfu i 3 måneder. I 2016/2017 gjennomførte Tina sin Taiji lærer utdannelse ved Norsk Taiji Senter. Idag driver hun Trondheim Taiji Senter sammen med Frode, og har kurs ukentlig i Taijiquan.