qigong

Trondheim Taiji Senter

Qigong

 

Qigong betyr kultivering av livsenergi. Og utføres hovedsakelig for helseaspektet. Det finnes mange forskjellige former for Qigong og det de alle har til felles, er at gjennom bevegelse med bevist pust og et rolig sinn bringes det en følelse av ro og velvære til kroppen, fysisk som mentalt.

 

Ved Trondheim Taiji Senter underviser vi i Ba duan jin, 8 brokader Qigong. Der 8 øvelser er sydd sammen til en serie med bevegelser. Hver bevegelse representerer en spesifikk del av kroppen og gjennom treningen vil man kunne styrke kroppen i sin helhet. Dette er en av Kinas eldste former for Qigong.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Barselqigong for mødre og fedre

 

I barselqigongen vil hoved fokuset være å lære seg å slappe av. Å få en liten en i hus kan utfordre oss på mange måter. Gjennom Qigong og Taijiquan vil en få gode verktøy til å holde roen i en hektisk baby hverdag. Det at vi som foreldre klarer å slappe av selvom kanskje den lille er urolig eller ikke vil sove vil påvirke oss like mye som dem i en positiv retning.

 

Hos oss får en mulighet til å treffe andre foreldre og en kan være med helt til babyen begynner å krabbe. Etter trening er det mulighet å sitte igjen og spise matpakke, og ta en kopp te sammen i vår koselige te krok.

 

 

 

 

 

 

 

 

Nature does not hurry, yet everything is accomplished.

- Lao Tzu